9 dec. 2013

Beunderground.ro Podcast 29


Podcast-ul cu numarul 29 este mixat de Emi Mateis, o prezenta noua pe scena underground de la noi a carui pasiune pentru muzica electronica l-a determinat sa produca muzica, iar pana la cariera de Dj a ramas doar un pas.  Pe noi ne-a impresionat cu selectia pieselor, asadar va invitam la aproximativ 90 de minute de muzici alese. Avem si interviu ca de obicei.
Interviu:


1. Esti o aparitie noua pe scena clubbing de la noi. Spune-ne cate ceva despre tine.
Salut!Sunt Mateis Emanuel din Bacau ,intr-adevar o aparitie noua nu doar ca dj si ca producer dar ca si consumator de muzica underground de asemenea. Muzica electronica si nu numai o gust de foarte mult timp insa...de cand ma stiu as putea spune :). Inainte sa iau parte acestui fenomen al muzicii underground am ascultat, urmarit si mixat deephouse, tech house chiar si disco.

2. Pe langa fapul ca pui muzica, stim ca esti si producator. In afara de EP-ul de debut de la Quanticman Records, mai pregatesti si alte releasuri?
Voi pregati noi materiale ,pentru Quanticman,  care sa-mi defineasca stilul si viziunea asupra muzicii electronice

3. Cum te-ai apucat de toata treaba asta, legata de mixat si produs muzica.
Toata treaba asta a inceput din pasiune pentru muzica. De foarte mult timp, poate chiar din copilarie, imi incep ziua si o termin ascultand muzica. In ultimii ani am urmarit cat mai atent scena clubbing din Romania si nu numai, am analizat dj si stilurile lor astfel incat mi-am format o parere despre pe care vreau sa o transpun in prestatiile si productiile mele.

4. Spune-ne despre stilul abordat.
Acum cativa ani eram sigur ca nu mi voi schimba stilul si ca voi fi mereu adeptul muzicii electronice clasice. Asta pana cand am luat parte mai multor editii ale festivalului Maraton organizate in Bacau si Iasi si mai ales festivalului Sunwaves unde am descoperit un alt gen de muzica promovat in special de artistii autohtoni ca Raresh, Rhadoo, Petre Inspirescu, NoiDoi,  Herodot, Praslea, Cezar etc. Astfel m-am reorientat catre un stil de muzica minimalistic , simplist si liniar dar foarte expresiv in acelasi timp

5. Ti-a influentat vre-un Dj viziunea referitoare la muzica electronica?
As putea spune ca unul dintre preferatii mei este Raresh. Spun asta pentru ca in viziunea mea este un dj complet: talent, carisma, imagine si mai ales prestatie

6. Ai vre-o piesa care nu lipseste din seturile tale?
Nu am o piesa pe care sa o cant mereu mapa mea e in continua schimbare ca a oricarui dj de altfel, incerc sa vin intotdeauna cu ceva nou.

7. Planuri de viitor?
Pentru viitor imi doresc sa fiu cat mai activ atat ca dj cat si ca producer si sper la noi releasuri chiar si pe vinyl


Extra:

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■
Panorama Bar sau DC10?
Panorama Bar

House sau Techno?
House

Richie Hawtin sau Ricardo Villalobos?
Ricardo

Main sau after?
After

Digital sau vinil?
Vinil
■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu