22 oct. 2012

Chameleon presents: John Heckle
Cu un album si cateva EP-uri in maneca, John Heckle este unul din cei mai originali artisti ai noului val de Chicago house. Aflata undeva la granita dintre sound-ul obscur, brut si fara compromis de la Mathematics (casa de discuri a lui Jamal Moss aka Hieroglyphic Being) si liniile melodice calde ale predecesorilor sai (transformati fara voia lor in veterani astazi), muzica lui John Heckle iese din tiparul 4/4 din start; e suficient sa dai play catorva piese ca sa-ti dai seama ca ai de-a face cu ceva diferit.

Uneori agresiv, alteori melancolic, abstract, pe alocuri distorsionat si puternic, spart si dur, neslefuit si visceral, sound-ul lui Heckle se remarca printr-o nota personala pe care artistul a pus-o, poate fara sa-si dea seama, chiar pe primele piese, desi poti numara pe degetele de la o mana EP-urile lansate (sporadic) la Mathematics, Tabernacle si Signals.

Heckle a lansat in 2011 la Mathematics albumul de debut, The Second Sun, pentru care a primit un feedback pozitiv de la multe publicatii de profil. Un preview audio este disponibil aici -> http://rushhour.nl/store_detailed.php?item=59803.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu