17 sept. 2012

Podcast & Interviu Max Well
Beunderground.ro se intoarce , asa cum v-am obisnuit, cu un nou podcast al seriei.Invitat al episodului cu numarul treisprezece este Max Well, jumatatea proiectului Morden Max Wel.
Puteti afla mai mult despre invitatul nostru in interviul de mai jos.Enjoy.
Interviu Max Well:


1.Vinil/Digital?
Ambele (si aici ma refer la CD cand spun digital). Prefer vinilul, desigur, insa colectia mea nu este foarte mare si se actualizeaza mai greu.

2.Cand vine vorba de mixat, in ce iti gasesti inspiratia?
Avand o plaja destul de larga de stiluri e greu sa numesc o singura directie. In principal am ca repere: Pluie/Noir, a:rpia:r, deepmix.ru (si mai toata scena rusa de altfel), Perlon, Melchior prod. etc.

3.Doua lucruri care iti plac si unul care nu la scena actuala.
Cel mai mult apreciez ca granitele dintre subgenuri/stiluri ale muzicii electronice devin din ce in ce mai neclare, iar asta lasa loc creativitatii. Se stie ca un anumit gen muzical intra in declin atunci cand se ingusteaza si se standardizeaza, cand mediocritatea sufoca inventivitatea.Al doilea lucru pe care vreau sa-l mentionez ar fi interesul tot mai crescut fata de muzica electronica aratat de catre publicul larg. Poate ca multi se plang ca ar fi un lucru negativ, eu il consider cat se poate de bun, inseamna un public mai numeros, petreceri mai reusite, o scena mai activa, si nu in ultimul rand, impinge producatorii sa exploateze si alte terenuri.
Ce consider usor neplacut este ca in unele cazuri, cum spuneam mai devreme, multe branduri/label-uri/producatori pica in mediocritate, pentru siguranta bunei primiri de catre mase a "produsului" lor.

4.Fiecare avem artisti preferati, spune-ne cativa, dar nu numai din lumea muzicii electronice.
Artisti preferati? In general am piese preferate, dar am cativa favoriti: Nine Inch Nails, Recoil, Tool, Floating Points Ensemble, Flying Lotus, Zero 7, Milosh, Little Dragon, The New Puritans, etc. Ajunge :)

5.Care este locul unde ti-a placut sa pui muzica pana acum, si unde ai vrea sa pui?

Greu de spus un loc anume; mi-a placut scena de la The Mission 1st of may, desi am avut un set foarte scurt, dar de asemenea apreciez foarte mult petrecerile mai mici, cu public select, au tendinta sa iasa cel mai bine. Pe viitor sper la un set la Sunwaves, sau de ce nu, la un festival din afara granitelor, sunt optimist.

6.Caracterizeaza-ti stilul prin condimente:)
Sare si piper :))

7.Cateva cuvinte despre podcastul pentru beunderground.ro?
Despre podcast: am incercat sa acopar o arie cat mai larga din muzica techno, parti care ma caracterizeaza direct, usor melancolic, introspectiv la inceput, am folosit un intro cinematic care se regaseste si spre final. Am rupt ritmul destul de des, ajungand aproape de breakbeat (prima mea dragoste), am presarat putina tensiune pe alocuri, o piesa proprie care vine din suflet, iar spre final am crescut presiunea. Sper sa va placa :)

8.Unde il gasim pe Max Well in perioada urmatoare?
Momentan concentrat pe studio, pregatesc un proiect nou, se va numi Anima/Animus, unde vreau sa combin dub techno cu breakbeat si garage. O sa auziti destul de curand ceva.

9.Planuri de viitor?
Planuri de viitor? Le-am scapat deja printre randuri. Sa adaug si ceva "lucratura" audio/video daca ramane timp, e frumos ca muzica sa fie acompaniata de imagine, e pasul urmator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu