30 apr. 2012

INTERVIU & PODCAST: Alexandru Jijian.INTERVIU & PODCAST: Alexandru Jijian.

Echipa beunderground.ro revine cu al treilea podcast al seriei, care dupa cum deja stiti aduce o data la doua saptamani muzica de calitate.Pentru al treilea episod ne-am gandit la Alexandru Jijian,artist care face parte din rosterul agentiei de booking Mango iar in ultimii ani a impartit pupitrul cu artisti consacrati pe scena internationala.Si de aceasta data i-am pus lui Alexandru cateva intrebari care noua ni s-au parut interesante:

1.Vinil/Digital?

Fara butonul de sync, va rog. Putem sa punem 2,3 piese pe bataie si sa fim in acelasi timp concentrati pe party, nu? Asta nu inseamna ca nu respect ambele tabere, doar ca cei pasionati mai mult de muzica si mai putin de pisi, pisi, waka, waka in fata pupitrului, vor investi si in cateva placi.

2.Ce dj ai vrea sa vezi in Romania in viitorul apropiat?

Klock, Dettmann (evident, cativa dintre technomanii seriosi din care imi trag inspiratia), Abe Duque, Blaxe Baxter, m-ar bucura si un live de la Aphex Twin (like that is ever going to happen) sau Aux 88 si i-ar revedea cu placere pe UR sau pe Luke Slater pe care nu l-am prins in 2007 cand l-a adus Lektro. Inca sunt foaarte multi care nu au ajuns pe la noi si pe care as vrea sa-i vad. E incomplet raspunsul, ti-as da inca 5 nume pe zi pentru urmatorul an.

3.Cateva lucruri despre scena underground la momentul actual.Ce e bine si ce nu in momentul de fata?

Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece.


4.Caracterizeaza-ti stilul ajutandu-te doar de condimente:)

Cardamom, ghimbir, vanilie si menta

5.Cateva vorbe despre podcastul tau.

Destul de unusual pentru ce fac eu (soundcloud.com/alexandrujijian). M-am jucat cu zona Detroit si Acid House mai mult decat deobicei, m-am distrat destul de tare :)) Hope you enjoy it! (a! si e inregistrat live, dintr-o bucata, of course)

6.Pe unde te gasim in perioada ce urmeaza?

Aproape in fiecare duminica alaturi de invitatii mei si ai domnului Fouchat la Sunday Scoop. Detalii soon. As for the parties, in curand voi fi la Cluj si foarte probabil si in Timisoara in cateva saptamani

7.La ce sa ne asteptam de la Alexandru Jijian? Planuri de viitor?

Am o surpriza maare mare de tot. Dar o tinem la copt, ca mai tre' sa mai stea.


BIO:

Alexandru Jijian face parte din rosterul agentiei de booking Mango iar în ultimii ani a împărţit pupitrul de mixat cu artişti consacraţi pe scena internaţională. Este ghidat de o mare pasiune pentru muzică în general şi stie cum să facă dintr-o seară obişnuită o petrecere memorabilă. A crescut înconjurat de muzică clasică ascultată şi cântată de familia sa, dar apoi i-a deprins ca eroi pe legendarii Jean Michel Jarre şi Vangelis. A evoluat ca un mare colectionar nu doar de electronică, ci de muzică în general şi încet a devenit un obişnuit al organizării petrecerilor aniversare. De-a lungul timpului a mixat cu Jeff Mills, Luciano, James Blake, Lawrence, Pantha Du Prince, Cristian Varela, Nina Kraviz, Levon Vincent, Chris Liebing şi mulţi, mulţi alţii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu